pondělí 21. dubna 2014

Otisk na Massive Voodoo - soutěžní (velikonoční) příspěvek

Velikonoce jsou za námi. Je tedy velmi pravděpodobné, že nějaké to vykoledované vajíčko doma najdete. Tedy i kdyby ne, není problém si někde sehnat alespoň skořápku. Ta je totiž základní přísadou do razítka, o kterém tu mluvím. Ve své podstatě se totiž jedná o otisk nadrcených skořápek. Toto razítko nám poté zajistí vždy jiný tvar základního terénu pod figurku. Vlastně nejen tam. Struktura je poměrně zajímavá a dá použít na více místech. Je samozřejmě možné otisknout přímo nadrcené skořápky to modelovací hmoty. Pokud se rozhodneme je tam i nechat, je dobré je zafixovat například akrylovým šepsem, o kterém jsem zde již kdysi mluvil. Struktura povrchu bude opravdu zajímavá. Musíme však počítat s tím, že na povrchu budou znatelné ostré hrany a povrch může být (záleží na tom, jak velké kusy skořápek to budou) i náchylný na rozbití. Použitím šepsu ho částečně ochráníme.





Pokud se rozhodneme udělat razítko, nadrcené skořápky vtlačíme do hmoty jako je například Siligum, Blue-tac... Získané razítko pak může libovolně otiskávat do modelovacích hmot. Je jedno, zda to budou hmoty dvousložkové či polymerové modelovací hmoty. Výsledný efekt bude vždy stejný, ovšem zároveň vždy jiný. 

razítko/stamp + Milliput Silver


Doufám, že se vám tento nápad osvědčí tak, jako se osvědčil mně. A byť to na první pohled může vypadat primitivně, výsledný efekt je opravdu překvapivý. Můžete tak vytvářet opravdu  libovolné povrchy. Navíc pokud se řadíte mezi ty, kteří mají problém se ztvárněním povrchu pod figurku, použití tohoto postupu vaše podstavce pozvihne o několik úrovní výše. Jen tedy nezapomeňte, že polymerová hmota se ještě musí zapéct.

razítko/stamp + polymerová hmota/polymer clay
Here's my entry for the 'Stamp It Quest on the Massive Voodoo's blog:

"Hi you people in the jungle,

thanks for your very good competition and even better way how to find out new ideas of 'basing' - hope you will show us, too :-). The only one problem I have is you want me to choose the best one of my stamps... but which one?

No, just kidding. I think we will celebrate Easter and that means we will probably have many Easter eggs and the question is what we will do with shells of empty eggs? What about use them as a base for the base under our miniature? :-)

We can glue it directly onto the pedestal (it really looks very well). OK, it's really possible but there's no stamp, is there? I even think if we make a stamp, it will look different - there will be no sharp edges. And you can use it for you ground, decorative wall...

To make such a stamp, I used the Siligum moulding paste - if you make a stamp you can stamp any putty (White-grey Milliput is used on the picture) for dozen times. You can be sure your base will never be the same because you can really stamp it as many time you want on the same (already stamped!) base. Well, till the putty isn't dry and hard. :-)
Hope you will find it useful and will collect all the shells from your Easter eggs."

I think it's really good, quick and simple way how to improve (not only) your bases. Try it and you will see. 

Žádné komentáře:

Okomentovat