neděle 29. prosince 2013

Blood for the Blood God - Citadel Technical

Další barvou, jejíž použití přináší kýžený efekt, je barva Blood for the Blood God. Použití této barvy nepřináší nic jiného, než co slibuje - totiž barvu krve. Zasychající krve, abych byl přesný. Ponechme stranou, že okysličená krev je jasně červená (což jsem mimochodem nikdy na žádném modelu neviděl), navíc je to krev, která jde ze srdce. Ovšem ponechme stranou vědomosti ze střední školy a soustřeďme se tuto barvu.

Jak jsem již vysvětlil, není nijak jasné. Což je správně, protože má sloužit ke ztvárnění krve na mečích, zbroji... Ta proto nemůže být nijak jasně červená. Dobrá zpráva však je, že se dá jinou akrylovou barvou obarvit - ovšem pozor, jedná se o barvu červenou a proto některé odstíny nenamícháme. Můžeme však barvu po zaschnutí obarvit. Po zaschnutí si totiž zachová určitý objem. Nijak výrazný, ovšem zcela dostačující pro to, co má znázornit. Tedy krev. Ředit se opět dá vodou, ovšem použití vody bych si ponechal spíše jen na očištění a vymytí štětců. Nebudete-li tedy potřebovat, aby byla opravdu tekutá.


V porovnání s předchozí barvou není tak silně řídká jako wash. Nemusíte se proto bát, že zateče tam, kam nechcete. Pro to byste ji museli naředit (viz. dříve). Barva zasychá do příjemného lesku - nemusíte se tedy bát, že se bude po zaschnutí třpytit jako diamanty, ovšem nebude ani pololesklá. 

Blood for the Blood God

 This colour is a translucent paint designed to (when dry) to look like a realistic blood. You can add it to weapons like sword, pikes etc. I really recommend it! For any detail and 'How To Questions' look at the following video:



Galerie / Gallery



Poznámka / Note

Práce s touto barvou doslova volá po zkoušení a jsem si jistý, že po dalších zkouškách bude výsledný efekt ještě mnohem lepší. Ovšem i bez toho je její použití opravdu dobré. Vřele doporučuji všem!

Using this paint is very effective and with more experience your work is going to be better and better. I'm sure that even without it you will be very satisfied.


Závěr / Conclusion

9,5/10

Citadel Technical:

Agrellan Earth
Nihilakh Oxide
Blood for the Blood God
Ryza Rust
Nurgle's Rot
Typhus Corrosion

1 komentář: